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Ristorante “Da Gigetto” Miane, Via Alcide de Gasperi, 4 Tel. 0438.960020 Chiuso: lunedì e martedì sera Distanza:20 min Ferie: gennaio, agosto Prezzo: 30/40 € http://www.ristorantedagigetto.it La cucina di Gigetto nasce dai piatti della tradizione gastronomica locale, seguendo le stagioni e valorizzando quanto di meglio il territorio può offrire. La specialità è il fiocco di vitello al forno con patate. Ottima carta dei vini. “Locanda Sandi” Valdobbiadene, Loc. Zecchei, Via Tessere, 1 Tel. 0423.976239 Chiuso: mercoledì e giovedì a pranzo Distanza : 8 min www.locandasandi.it Prezzo: 25/30 € Piatti tradizionali della cucina veneta di campagna e carne alla griglia serviti in ambiente caratteristico. Trattoria “Alla Cima” San Pietro di Barbozza, Via Cima, 13 Tel. 0423.972711 Chiuso: lunedì sera e Martedì Distanza: 8 min www.trattoriacima.it Prezzo: 30/40 € Ristorante con splendida veduta dei vigneti di Valdobbiadene, menù locale, specialità tipiche, celebre per la carne grigliata. Trattoria “al Borgo” San Pietro di Barbozza, Via Piva, 120 Tel.0423.973041 Chiuso: domenica sera Distanza : 5 min Prezzo: 30/40 € Ristorante caratteristico, con pochi posti a sedere, la cui specialità è la pasta e carne alla griglia.

It’s just a short walk from Dolcevista to the Tavern with no Landlord on the Cartizze hill. It’s an intriguing and inviting place, where in actual fact there is a landlord but you just don’t see him.

When you go in you find that there is wholesome, food and drink already set out by the landlord: soppressa (brawn), cheeses and Prosecco wine. When you have finished, you pay according to your conscience. This tavern is one of a kind.

Just a few kilometres lie between Santo Stefano and Valdobbiadene: to be precise, three. Valdobbiadene, which together with Conegliano has always been known as the capital of Prosecco Superiore, is a charming small town in the foothills of the Veneto Alps: close by, down in the valley, the river Piave flows along its gravelly bed, while Mount Cesen rises up behind.

It is interesting both from both an artistic and a landscape point of view.

The Prosecco Road can be travelled quite happily by car, scooter or, even better, on a bicycle. Stretching from Valdobbiadene to Conegliano there are 47 kilometres in which to enjoy the sight of golden vineyards covering the hills and to stop off along the way at wineries, wine shops and typical eating places where you can taste local dishes, such as kebabs, red radicchio (chicory), salami and soppressa (brawn) with polenta (cornmeal mash). Wonderful.

Discover Dolcevista:
  • Swimming Pool

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